BLOG

Trenutek zase

  • Golden Apple
/ 01. September 2016

Kako izdelujemo presno polnjeno čokolado

Naše čokolade so narejene iz najboljšega kakava Criollo, a poleg tega, da se v njih najdejo le najboljše sestavine, ki jih lahko najdete na trgu, dajemo velik poudarek tudi njihovi izdelavi. Čokolade namreč izdelujemo sami, narejene pa so z veliko ročnega dela in truda.
 

Proces izdelave čokolade ima tri glavne korake.

V gnetilcu gnetemo osnovne sestavine, to so kakav (sorte Criollo), kakavovo maslo in kokosov sladkor, dokler posamezni delci čokolade niso manjši od 0,16 mikrona. To je zelo pomembno, saj pri tej velikosti jezik ne občuti več posameznih delcev, temveč zazna čokolado kot okusno celoto. Pomembno nam je tudi, da so naše čokolade izdelane brez trsnega sladkorja. V istem koraku začnemo s topljenjem čokolade, pri celotnem postopku pa temperatura ne preseže 42 stopinj, saj lahko le tako zagotovimo, da je končni izdelek presen.

V naslednjem koraku izdelujemo polnilo. Vsako polnilo, ki ga izdela naš mojster čokolade Uroš, je izdelano ročno. Na slikah je v izdelavi kokosovo polnilo.

S stopljeno čokolado nato oblijemo polnilo, odvečno čokolado pa s posebnim zračnim postopkom odpihamo stran.
Čokolade se morajo še strditi in ohladiti, nato pa jih pošljemo na prodajne police, kjer že nestrpno čakajo, da jih poskusite. Najdite vaše najbližje prodajno mesto.

 

V celotni izdelavi ne uporabljamo trsnega sladkorja in surovin živalskega izvora, kar pomeni, da so čokolade primerne tudi za vegane in ljubitelje zdravega prehranjevanja.

 

Izjava o ekoskladnosti

Brezplačna prijava na novice

Prijava na novice

Za brezplačne novice vnesite vaš
elektronski naslov.

PREDLAGAMO NAJBOLJŠE
WE SUGGEST ONLY THE BEST
WIR SCHLAGEN DAS BESTE VOR
Bio presna granola z banano
V TRGOVINO